Dessert Recepten

Citroen tiramisu

Een van onze buren had een ‘apéro’ georganiseerd voor alle buren. Hier in Frankrijk is het dan normaal om iets te eten en/of te drinken mee te nemen. Zo helpt iedereen mee en kun je van elkaar gerechten proeven. Omdat ze allemaal nieuwsgierig waren naar onze taartjes zou ik het dessert maken. Het is hier nog steeds erg warm dus een citroen tiramisu pastte er perfect bij!

Ingrediënten:

Voor de lemon curd:
– 2 citroenen
– 2 eieren
– 175 gram suiker
– 125 gram boter

Bodem:
– lange vingers
– 50 gram suiker
– 100 ml limoncello
– 1 el citroensap
– 50 ml water

Vulling:
– 400 gram mascarpone
– 200 gram lemoncurd
– 3 eiwitten
– 100 gram suiker

Bereiding

Als eerste maak je de lemon curd. Doe de citroen rasp en sap van beide citroenen in een pannetje samen met de boter en de suiker. Verwarm dit langzaam totdat de suiker is opgelost en de boter is gesmolten. Terwijl je dit doet klop je de eitjes even goed los in een kommetje. Giet dan langzaam de helft van het warme mengsel bij de eitjes terwijl je roert (Let op! de eitjes mogen niet gaan stollen dus echt heel langzaam). Giet dan alles bij elkaar in het pannetje en kook dit tot een dikke pasta. Goed blijven roeren zodat het niet aanbrand. Giet de pasta in een potje en laat dit helemaal afkoelen voor gebruik.
Je hebt niet alles nodig van de lemon curd dus de rest kun je lekker door de yoghurt doen of voor een ander dessertje gebruiken.

Verwarm in een pannetje de limoncello, water, suiker en citroensap tot de suiker is opgelost. Verdeel de helft van de lange vingers over een vierkante bakvorm en giet hier de helft van het warme mengsel overheen.

Klop de eiwitten stijf samen met de suiker. Klop vervolgens de mascarpone en de lemon curd heel even door elkaar en vervolgens kun je hier de eiwitten doorheen scheppen. Verdeel de helft van de vulling over de lange vingers. Hier verdeel je nog een laag lange vingers en als laatste nog een laag vulling. Voor een extra mooie afwerking kun je de laatste helft vulling in een spuitzak doen en toefjes maken.

Zet dit 4 uur in de koeling en geniet van een heerlijk dessert!
P.s. Dit recept is voor ongeveer 6 personen. Als je met meer mensen bent kun je het recept verdubbelen en in een grotere vorm doen.