Barbecue Niet gecategoriseerd Recepten

Ratatouille

Het is volop zomer! De tomaten, courgettes, paprika’s en aubergines rijpen goed in het warme zonnetje. S’avonds gaat de barbecue aan en wat is een beter bijgerecht dan een heerlijke ratatouille schotel? Al deze mooie groentes komen samen tot een lekker gerecht die hier altijd wordt geserveerd met merguez worstjes.

Ingrediënten:
– Olijfolie
– 3 uien
– 4 tenen knoflook
– 1 grote courgette
– 1 aubergine
– 1 rode paprika
– 6 coeur de boeuf tomaten/vlees tomaten
– 2 bouillon blokjes
– 1 takje rozemarijn
– 3 takjes tijm
– 5 takjes peterselie
– 2 laurierbladeren

Bereiding:

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Was alle groentes en snijd alles behalve de tomaten in blokjes. Hak de kruiden fijn.

Fruit de ui in olijfolie en voeg dan de knoflook toe. Doe hier de courgette bij en bak tot deze glazig wordt. Dan kan de aubergine en paprika erbij samen met de fijngehakte kruiden.

Laat dit een half uur pruttelen. Als het goed is komt er genoeg water uit de groentes. Mocht dit niet zo zijn kun je er een beetje heet water bij doen. Zo bakt het niet aan en wordt alles goed gaar.

Na het half uur doe je alles in een ovenschaal. Snij de tomaten in plakjes en verdeel deze over de schaal samen met wat extra tijm.

Zet de schaal voor nog een half uurtje in de oven op ºC 250
Ondertussen kun je de barbecue aansteken!

Je kunt dit gerecht ideaal s’ochtends of een dag van te voren klaar maken en hem pas in de oven zetten wanneer je het wil serveren. Misschien is dat zelf nog beter zodat de kruiden extra goed in de groentes kunnen trekken.