La vie Niet gecategoriseerd

Franse zomer

Het is volop zomer en dat is goed te merken. De warme temperatuur zorgt ervoor dat alles enorm droog is. Onze bron die op het terrein ligt is volledig uitgedroogd en de moestuin heeft flink water nodig. Dit jaar hebben we een hele kleine moestuin omdat te veel te doen was om een fatsoenlijke moestuin aan te leggen maar we het toch leuk vonden om iets te hebben. 

Volgend jaar willen we het groter aanpakken. Dan is het natuurlijk zonde om kraanwater te moeten gebruiken om alle planten te kunnen voorzien van genoeg vocht. Daarom zijn we nu oplossingen aan het bedenken om het water uit de bron in de winter op te kunnen slaan zodat we hier in de zomer gebruik van kunnen maken. Aan drie kanten van het huis zitten regenpijpen die het water van het dak afvoeren. Hier kunnen tonnen geplaatst worden om dit water op te vangen. Naast de moestuin willen we dan waterreservoirs creëren zodat we hier al het water met een pomp in kunnen verzamelen en later de moestuin in kunnen pompen. 

Niet alleen het zonnetje zorgt voor de zomerse sferen. Ook het toeristen seizoen is weer begonnen en overal worden feesten en markten georganiseerd. In deze streek organiseren verschillende dorpen elke week een ‘marché gourmande’ (eet marktje in de avond). Waar je aan lange tafels geniet van de lekkerste streekproducten klaargemaakt door de kraampjes eromheen. Als je genoeg hebt gegeten kun je mee dansen op de muziek van de live bandjes die er spelen of nog van een wijntje genieten van een wijnboer uit de buurt. 

Ook zijn er ontzettend veel brocante markten. Wat ons erg goed uitkomt omdat we nog wel wat spullen voor ons huis kunnen gebruiken. Van het kleine appartementje in Goes naar dit huis zorgt ervoor dat ons huis nog redelijk leeg en kaal is. Ook de gîte en chambre d’hôtes kamer moeten straks worden aangekleed en hoe beter een Franse sfeer te creëren dan met mooie Franse brocante!

Onze kippen worden inmiddels al groot dus we hebben een groter hok voor ze gemaakt, nu afwachten tot ze eitjes gaan leggen!
Verder zijn we nu volop bezig met het opknappen van de gîte zo kunnen we hem volgende zomer verhuren. Zodat meer mensen kunnen meegenieten van een geweldige Franse zomer!