La vie

Albas

Ons domein Les Fleurs Sauvages hoort bij de gemeente Albas. Een klein dorpje op 2 kilometer afstand. Waar de tijd stil lijkt te staan.

Op het plein zitten wat ouderen toe te kijken hoe een paar kinderen op straat een bal over trappen. De rest van het dorp lijkt uitgestorven maar vredig. In de zomer zal dit dorp tot leven komen door het lekkere weer en vele toeristen.

De (vorige) eigenaresse van ons nieuwe domein zit in de gemeenteraad van het dorp. Ze verhuisd nu naar een dorp in de buurt maar ze heeft wat grond in Albas aangehouden zodat ze in de gemeente actief kan blijven. Ze organiseert elk jaar concerten van klassieke en jazz muziek. Ze vertelde ons dat er veel creatieve mensen in het dorp wonen. Zo is de ‘Maire’ een ‘écrivain’ (schrijver), ze hebben een ‘peintre’ (schilder) en een ‘sculpteur’ (beeldhouwer). Ook de website van Albas ziet er voor franse begrippen gelikt uit met een mooie drone video.

albas.fr

Begin deze maand hadden we haar gevraagd of het mogelijk was om in Albas te trouwen. Gezien we het feest 25 juni bij de ouders van Laura gepland hadden. Ze was erg enthousiast en zou het zo snel mogelijk aan de ‘Maire’ vragen. Gisteren kregen we dan ook een blij mailtje terug dat zij ons zelf zou kunnen trouwen! Een mooie manier om te integreren in dit prachtige dorp vonden we.

Als dank gaan we haar helpen met verhuizen. Daarnaast kunnen we dan stiekem ons nieuwe huis nog een paar keer bekijken! De datum staat nu op 15 april, maar het blijft Frankrijk…