La vie

In Frankrijk

We zijn alweer twee weken bij de ouders van Laura in Frankrijk. Hier blijven we tot 15 april totdat we de sleutel krijgen van ons nieuwe stekje. We helpen hen om het terrein wat verder op te knappen zodat we hier 25 juni kunnen trouwen. Onder de boog waar Pieter mij anderhalf jaar geleden ten huwelijk heeft gevraagd.

Onze lieve Jack Russel Iggy is in de eerste dagen erg ziek geweest. In de avond moest hij overgeven, we dachten dat hij zenuwachtig was van de verhuizing. Daar heeft hij namelijk wel vaker last van als we zelf gestrest zijn. De volgende ochtend werden we wakker en zagen we dat er geel uit zijn neus liep en hij allemaal blauwe vlekken op zijn tong had. We hebben direct de ‘vétérinaire’ (dierenarts) gebeld en we moesten gelijk komen.
Wat bleek, Iggy had een dennen processierups in zijn bek gehad zonder dat we het gezien hadden. Deze harige beestjes bouwen hun nesten in dennenbomen en komen rond deze tijd van het jaar langs de stam naar beneden gelopen. Ze zijn erg gevaarlijk voor dieren omdat hun haartjes ernstige irritaties en brandwonden veroorzaken. Ook mensen kunnen er last van krijgen. Iggy z’n tong was flink aangetast en moest direct onder narcose worden schoongemaakt. We hebben hem extra goed verzorgd en gelukkig is hij nu weer beter.

Pieter en mijn vader zijn ondertussen bezig met het maken van een jeu de boules baan (hier noemen ze dat trouwens heel anders: petanque) en een prachtig terras aan het huis met een pergola. Hier kunnen ze in de hete zomer lekker onderzitten en we kunnen er straks met de bruiloft een mooi taartenbuffet serveren.

Verder genieten we hier van de mooie natuur en kunnen bijna niet wachten tot het 15 april is.