Barbecue Recepten

Champignon, ui spiesjes met rozemarijn en citroen van de bbq

Heerlijk om tussen het klussen door even de barbecue aan te steken met wat sprokkel houtjes uit de tuin. Aangezien we hem steeds vaker aan doen en we niet elke dag vlees willen eten moesten we met wat nieuwe recepten komen om ook groentes op de barbecue klaar te kunnen maken.

Op de lokale marktjes hier in de buurt verkopen de boeren hun eigen verse producten. Zo heb je kraampjes met enkel asperges, hier en daar staan al wat vroege aardbeien kraampjes, een boer met eieren van zijn eigen scharrelkippen, wat er op dat moment in hun tuintje staat verkopen ze vers op de markt, zo eet je met de seizoenen mee. Zo kwamen we deze week thuis met onder andere de kastanje champignons van een paddestoelen kraam met allerlei eetbare paddestoelen als morilles, truffels en verschillende soorten champignons.

Elk jaar begin mei is er een ‘foire au fleurs’ (bloemen markt met allerlei bloemen en planten) in het dorp waar mijn ouders wonen. Daar hadden we heerlijke verse kruidenplantjes gekocht voor onze kruiden tuin. Perfect om de groentes mee te kruiden!

Recept:

Ingrediënten (voor 4 personen):
– 400 gram kleine kastanje champignons
– 1 rode ui
– verse fijngesneden rozemarijn
– olijfolie
– 1 citroen
– peper & zout

Bereiding:
Meng de rozemarijn samen met wat citroen schil, citroensap, olijfolie, peper en zout door elkaar.

Snij de rode ui in partjes en rijg deze om en om met de champignons aan een spies.

Schenk 2/3 van de dressing over de spiesjes en gril ze tot ze goed gaar zijn op de hete barbecue. Leg ze vervolgens op een bord of schaal en schenk de rest van de dressing over de spiesjes.

Bon appetit!