Barbecue Recepten

Garnalen in chili olie

ingrediënten:
– garnalen (gepeld)
– olijfolie
– rode peper
– 2 tenen knoflook
– peterselie

bereiding:
Doe een paar flinke scheuten olijfolie in een pan samen met een fijngesneden rode peper en knoflook. Verwarm dit (niet aan laten bakken) en giet in een bakje. Laat dit een middag staan zodat alle smaken goed in de olie trekken.

Doe vervolgens de olie bij de garnalen samen met fijngesneden peterselie. Je kan dit ook nog even laten staan in de koelkast maar je kunt ze ook gelijk bakken. Rijg de garnalen aan een prikker en bak ze op de barbecue.

Ook heerlijk in een pasta!
Dan bak je de garnalen met de olie gewoon in een pan. Schep spaghetti met een lepeltje van het kookwater erdoor. Peterselie, peper en zout naar smaak toevoegen.

Très bon avec un vin blanc!
( Lekker met een wit wijntje 😉 )